4 Ağustos 2010 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi'nde Günün Maçları


  
  FC Copenhagen - BATE Borisov
   BATE eşleşmenin favorisi olarak çıktığı ilk maçtan 0-0 lık sonuçla ayrıldı. Maçın ikinci yarısında Bate'nin verilmeyen bir penaltısı belki turu zora sokacak ama Copenhagen'ın gerçekten elle tutulur bir tarafı yok hücum yönünden. Bu nedenle bu eşleşmeden Bate çıkacaktır. Maça gelirsek, ilk maçtaki gibi bir oyun olursa eğer taraf bahsi gibi risklere girmeden gol bahislerine yönelmekte fayda var. Bate'nin bir Juventus eşleşmesi vardı yine Şampiyonlar Ligi'nde 08-09 sezonu. Juve deplasmanda 2-2, evinde 0-0 lık sonuçlarla elemişti. Bu maçlarda Bate'nin futbolu görülmeye değerdi. Aynı Bate bu sene de sahnede. İlk maçta 2-3 pozisyon verdiler Copenhagen'a, üstelik sürekli atak futbolu oynayarak kontra dahi zor yediler.
   Dediğim gibi Copenhagen'ın savunması var sadece, her takımın yapabildiği gibi. Maç Copenhagen'ın ne zaman açılacağına bağlı şekilde oynanır, Cope'nin gol atacağını düşünmüyorum, Bate'de 3 gol atamaz. İlk maçın 0-0 olması iki takımın da saldırgan başlamayacağının nedenidir.
Tahmin: 2.5 gol altı
  
  
Salzburg - Onomia
   Geçen sene Avrupa Ligi'nde beğenerek izlediğimiz bir Salzburg vardı. Bu oyunu ilk maça yansıtamasalar da daha yeni başlayan sezon buna mazeret olarak gösterilebilir. Ligleri henüz başladı ve 2 maç oynadılar, üzerine bu maça çıktılar ve belki futbol olarak o geçen sene izlediğimiz Salzburg gibi oynamasalar da, 1-1 lik skor ile avantajlı duruma geçtiler.
   Onomia Kıbrıs Rum Kesimi takımı olarak katıldı buraya. Hem kendi ligini, hem de daha sonra oluşan 4 lü şampiyonluk grubunu lider bitirdi. Kalesinde tanıdık isim Jevric var.(eski Ankarasporlu). İlk maçtaki golü de Jevric'ın hatasıyla yedi Onomia, attığı gol ise son dakikalarda penaltıdan Lua Lua ile geldi.
   İki takımı güç olarak kıyasladığımızda Salzburg ağır basıyor. İlk maçtaki futbolun daha iyisini oynamasını beklediğim Salzburg seyircisi önünde, turu geçmesi için gole ihtiyacı olan Onomia'yı açıkta yakalayıp işini bitirir.
Tahmin: Salzburg kazanır 
  
  
Dinamo Zagrep - Sheriff Tiraspol
   Hafife aldı rakibini Dinamo, bu nedenle gol atması şaşkınlık yaratabilecek takım olan Sheriff'in ilk maçtaki hanesinde 1 gol yazıyor. Evet şaşkınlık yaratır çünkü Sheriff defansif oyun anlayışından taviz vermeyen bir takım. Dinamo'nu 3. dakikada attığı golün üstlerine çöken rahatlığı ve vurdumduymazlığı Sheriff'in 35'de attığı golle son buldu. İkinci yarıda kırmızı kart göre Dinamo için işler iyiye gitmiyordu ama yinede 1-1 lik sonuçla dönmeyi başardılar, eğer karşılarında ofansif olarak biraz daha iyi bir takım olsa, asla böyle bir sonuç çıkmazdı. 
   Hırvatistan'da oynanacak maçta golü atması gereken taraf Sherif, zira 0-0 ın yaradığı bir Dinamo var karşıda. Böylece Sheriff'in o defansif futbolu gidip, yerine hücum yapması gereken bir takım gelince tam da Dinamo'nun istediği ortam oluşacak. Sheriff'in tur şansı yok denecek kadar azdan ziyade yok demeyi tercih ediyorum, çünkü Dinamo'ya bu maç oldukça güveniyorum. Evlerinde olmaları ve üzerlerine gelmek zorunda olan bir Sheriff takımını aşacaklardır.
Tahmin: Dinamo Zagrep kazanır
  
  
  
Bunların dışında;
Ajax'ın Yunanistan'dan galibiyet ile dönmesi üzerine verilen oran çok cazip, değerlendirilmeli. En azından kaybetmeyeceği, çifte şans veya DNB ile denenmeli.
Celtic belki turu geçemeyecek ama 3-0 lık hezimeti İskoçya'da unutturacak bir sonuç alacaktır. 
Zenit - Unirea maçından 3 golün çıkmayacağını düşünüyorum. Bunun için temel sebeblerimden birisi ilk maçın 0-0 bitmesiyle iki takımın da kontrollü oynayacak olması ve  Unirea'nın savunmasının çok iyi olmasıdır. 2.5 gol altı denenebilir.
  
Üstünde durmadım ama Fenerbahce de günün risksiz maçları arasında. Oran itibariyle pek tatmin etmese de alınması gereken bir maç.
  
  
  
4 Ağustos 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder