10 Ağustos 2010 Salı

CARLING CUP'dan Seçmeler


Tek maç üzerinden oynanan kupada;
Beraberlik halinde 15'er dakikalık iki uzatma devresi oynanıyor, beraberlik devam ederse penaltı atışları yapılıyor.


Walsall - Tranmare
  İki takımında klasik özelliği organize bir atak yapamamalarının yanında defansif bir oyun anlayışına sahip olmaları. Mücadeleleri ile bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Maçı takip edenlerden okuduğum kadarıyla lig maçlarında da böyle oynamışlar. Lig maçında öyle oyun varsa tek maç eleminasyonlu bir kupada daha kontrollü bir oyun oynanacaktır.
  Tranmare'de geçen senenin en golcü ismi Ian Moore takımdan ayrılmak istediğini açıkladığı için bugün büyük olasılıkla forma giyemeyecek fakat yine de maç saatine kadar ne olur bilinmez. Walsall'da eksik yok.
  Orta saha mücadelesi şeklinde bir maç bekliyorum. 3 golün olma olasılığı gerçekten çok düşük.
Tahmin: 2.5 gol altı


Carlisle - Huddersfield
  Ligin açılış maçında verdiğim tahminlerde Carlisle'nin iyi bir kadro kurduğunu belirtmiştim. Brentford önünde 2-0 lık bir galibiyet aldılar. Ben o maça ligin ilk maçı olduğundan riski azaltmak için Carlisle kaybetmez tercihini önermiştim ama gördük ki Carlisle için risk alınabilir. Bu maçtan önce de eksikleri bulunmuyor.
  Huddersfield bu senenin şampiyonluk adaylarından İngiltere-1'de. Geçen sene evinde oynadığı müthiş futbolla tanıyoruz Huddersfield'i. Bu seneye de iyi başladılar, deplasmanda N.County'i 3-0'la geçtiler ligin açılış maçında. Kadro kaliteleri, Carlisle'den üstün durumda.
  İki takımda hücum futbolu oynayacaktır, maçta 3 gol olma olasılığını arttırıyor bu, ana tercihim ise Huddersfield'in kaybetmemesi.
Tahmin: Huddersfield kaybetmez


Aldershot - Watford
  Aldershot İngiltere 2 takımı. Klasik orta sralara oynayan defansif kimlikli bir takım. Bu defansif kimliğe sanmayın ki çok iyi oldukları için bürünüyorlar, aksine yapabildikleri tek şey o. Ofansif yönleri düşük. Bu maçta Galler U21'de olan defans oyuncuları forma giyemeyecek. Bu da dezavantaj durumu yaratıyor.
  Championship takımı Watford. Oynadıkları ligleri saymazsak aralarında 1 lig farkı var. Watford Championship açılış maçında Norwich'i deplasmanda 3-2 ile geçti. Kadro yapıları itibariyle ciddi farklar var. Watford'da eksik oyuncu bulunmuyor.
  Özellikle oran itibariyle kaçırılmaması gereken bir karşılaşma.
Tahmin: Watford kazanır


Northampton - Brighton
  Northampton İngiltere 2 takımı. Sezona Akinfenwa gibi bir adamını satarak başladı. 36 maçta 17 gol 10 asisit yapan Akinfenwa Northampton'ın hücum anlamında herşeyiydi. Zaten ligin ilk maçında Torquay'a 3-0 yenilerek bunu gösterdiler.
  Brighton'dan daha önce bahsetmiştim. Lig 1'de mücadele ediyorlar. Hatırlayacağınız gibi defansa aldıkları Greer ve kaleye aldıkları Casper Alkergren çok önemli isimler. İlk maçta Swindon'ı forvetleri Murray olmadan geçmişlerdi. Kadro olarak farklar var arada. Bu maçta Greer ve Murray oynamayacak.
  Akinfenwa olmadan Northampton kolay kolay maç kazanamaz. Bu maça 2.5 altı tercihi de yapılabilir fakat ben Greer'in olmamasından dolayı bir kaza golu atabilir Northampton diye düşünüyorum. Risksiz bir seçimle Brighton kaybetmez diyorum.
Tahmin: Brighton kaybetmez


Plymouth - Notts County
  Plymouth için belkide tek sorun maçı ne kadar ciddiye alacakları. Ligin açılış maçında Southampton gibi orta sahayı çok iyi kullanan bir takımı deplasmanda 1-0 ile geçtiler. Notts, Southampton kadar dahi etkili olamayacaktır. Bu da maçın Plymouth tarafına kaymasına neden olur.
  Notts ligin ilk maçında Huddersfield ile yaptı, hiç bir varlık gösteremedi rakibi karşısında ve 3-0 gibi bir skorla kaybetti. Maç öncesi eksik oyuncuları bulunmuyor.
  Plymouth galibiyeti temiz bir tercih olarak görülüyor fakat ben rehaveti de yanıma alıyorum.
Tahmin: Plymouth kaybetmez



Bunlar dışında Milwall ve Ipswich de güvendiğim takımlar arasında yer alıyor.
Sürprizi ise Cheltenham'dan bekliyorum.




10 Ağustos 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder