17 Eylül 2009 Perşembe

Şampiyonlar Ligi Grup Maçları 1#



                                    







A GRUBU

Juventus  1 - 1  Bordeaux  ( laquinta 63' _ Plasil 75' )
Maccabi Haifa  0 - 3  Bayern München  ( Van Buyten 64' , Müller 85' - 88' )

Kendi evinde şok yaşadı Juve.. Deplasmanlarda pek bekleneni veremeyen Fransız takımlarından olan Bordeaux İtalya'dan bir puanı kotarıp döner iken maçın adamı UEFA tarafından Buffon seçiliyordu. Varın gerisini siz düşünün..

İsrail'e favori olarak giden Bayern maçı 20 yaşındaki golcüsü Thomas Müller'in 86 ve 88'deki attığı gollerle 3-0 kazanıyor, maçın adamı 62 pasta 50 isabet sağlayan tecrübeli orta saha Anatoliy Tymoshchuk seçiliyordu.



B GRUBU

Wolfsburg  3 - 1  CSKA Moskova  ( Grafite 36' - 41' - 87' _ Dzagoev 76' )
Beşiktaş  0 - 1  Manchester United  ( Scholes 77' )

Son Bundesliga şampiyonu Wolfsburg evinde Juande Ramos'un ikinci maçına çıktığı CSKA'yı boğa golcüsü Grafite ile yıkarken CSKA'nın tek sayısı ileride adını sıkça duyacağımız Dzagoev'den geliyordu.

Derbiden farklı ve olması gereken kadro - sadece şu var Ekrem Dağ'dan libero olmaz - ile çıktığı ManU maçında rakibine 1-0 yenilen Beşiktaş'ta, Beşiktaş adına maça hareket getiren tek oyuncu Serdar'dı. Biraz da Holosko.
ManU buraya pek fazla bir şey istemeden gelmiş gibi göründü. Düşük tempoda ''bana 2-0 kafidir gözüm, İngiltere'de saldırırım'' mantalitesiyle oynuyormuşcasına ortalar kesildi, şutlar atıldı. Scholes attı, maç bitti.



C GRUBU

Zürich  2 - 5  Real Madrid  ( Margairaz 64' , Aegerter 65' _ C.Ronaldo 27' - 89' , Raul 34' , Higuain 45+1' , Guti 90+4' )
Marsilya  1 - 2  Milan  ( Heinze 49' _ Inzaghi 28' - 74' )

Madrid bildiğiniz gibi. Gol atıyor ve yiyor. +7 oynayanları tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Milan'ın avrupa kupalarında saygı duyulacak bir takım olduğunu söylediğim de, ''tabi saygı duyulması lazım adamların yaş ortalamasına bak'' diyen insanlara söylüyorum: Fenomen'in selamı var hem de 2 tane!



D GRUBU

Chelsea  1 - 0  Porto  ( Anelka 48' )
Atletico Madrid  0 - 0  Apoel

Neden bu Chelsea ile Porto sürekli karşılaşıyor diye girecektim ki takımlar son yedi yılda sadece 04/05 sezonunda CL gruplarında, 06/07 yılında CL 2. tur maçlarında karşılaşmış.
Lucho'suz - Lisandro'suz Porto karşısında tanıdık NIC39 ile almışlar bu maçı..

Dün gecenin süpriz maçıydı ciddi anlamda. Sen Apoel'e içeride gol atamıyorsan senin neyine CL demek istiyorum fakat biliyorum ki Forlan ve Agüero beni utandırmak için hazır bekliyorlar. Beklemeyin, görevinizi yapın..



E GRUBU

Liverpool  1 - 0  Debreceni  ( Kuyt 45+1' ) 
Lyon  1 - 0  Fiorentina  ( Pjanic 76' )

Bu grupta birinci ve ikinci sıra için üç aday var. Debreceni'ye puan kaybeden yoluna Uefa'da devam etmeyi göze alır.
Liverpool evinde tek kurşunla da olsa Debreceni'yi geçti. Şutunu çelen kaleciye inat koşup topa bir kere daha vuran Kuyt attı, stad coştu.

Lyon 45'de Kemancı Gilardino'nun atılmasıyla 10 kişi kalan Fiorentina'yı Bosna'lı Miralem Pjanic ile geçmeyi başarırken karnesine bir avrupa maçı başarısı daha ekledi. 



F GRUBU

İnter  0 - 0  Barcelona
Dinamo Kiev  3 - 1  Rubin Kazan  ( Yussuf 71' , Magrao 79' , Gusev 85' _ Dominguez 25' )

Eto'o - İbrahimovic düellosuna bakarsak Eto'o daha iyi işler yaptı. İlk yarı dengeli hatta İnter'in üstün olduğu bir oyun vardı sahada. Bu oyunu ilk yarının sonlarına doğru bozan Barça ikinci yarıda da bunu devam ettirdi. İnter'i ceza sahasına kapatan Barça yaptığı paslaşmaların sonucunu göremese de deplasmandan 1 puan ile döndü. Muntari'nin kötü futbolu görülmeye değer iken Lucio ve Samuel'in savunması gerçekten iyiydi..

Hasan Kabze ve Gökdeniz'in olduğu Rubin pek aşina değil Şampiyonlar ligi'ne. Kiev ise Bangoura'nın yerini Şeva ile doldurdu. Gazzaev geldi teknik direktörlüğe. Bu şartlar altında süpriz olması zordu ki olmadı zaten Kiev 3 golle 3 puanı aldı diyerek klişeleri coşturalım biraz.




G GRUBU

Stuttgart  1 - 1  Rangers  ( Pogrebnyak 18' _ Bougherra 77' )
Sevilla  2 - 0  Unirea Urziceni  ( Luis Fabiano 45+1 , Renato 70' )

Şampiyonlar ligi'nin en vasat grubu diyebiliriz belki de bu grup için.
Rangers Almanya'dan süpriz bir puan alıp dönerken, Sevilla ise evinde Romanya temsilcisini 2 golle geçiyordu.
Luis Fabiano'nun attığı gol gerçekten golcü vuruşudur, belirtelim.



H GRUBU

Olympiakos  1 - 0  AZ Alkmaar  ( Torosidis 79' )
Standard Liege  2 - 3  Arsenal  
( Mangala 3' , Jovanovic 5' _ Bendtner 45' , Vermaelen 77' , Eduardo 81' )

Zico'nun ilk çıktığı maçın Alkmaar maçı olması gerçekten ilginç. Evlerindeki bu maçı kazanarak 3 puanı aldılar. Yolun açık, şansın bol olsun Beyaz pele..

Arsenal neden Arsenal işte bunun için. 2-0 geriye düştükleri maçı deplasmanda 2-3 aldılar. Bu grubun favorisi zaten Arsenal'dır. Eduardo'yu görmüşken sakatlıklardan uzak bir yıl geçirmesini diliyorum..



*
Şuraya minik bir puan durumu eklemek istedim fakat yanlış yerlerde belirdi resim. Belki başka bir zaman eklemek uygun olur..
** Bir de maçların skorlarına tıklayınca maçın golleri ekrana geliyordu fakat UEFA'dan kaynaklanan rahatsızlık nedeniyle olmadı, ben de kaldırdım.


17 Eylül 2009

Emre ÖZTÜRK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder