18 Eylül 2009 Cuma

Fenerbahçe 1 - 2 Twente



 


Dün gece yazmanın normal fakat mantıksız olacağını düşündüğüm için bu saate bıraktım bu maçı yazmayı.
Kendi evimizde Avrupa Ligi grup ilk maçına çıkıyorduk, karşımızda Hollanda futbolunun son yıllarının çıkış yapan takımı Twente vardı..

Sahaya çıkacağımız 11'leri gördüğümüzde yine sol kanatsız çıktığımızın farkındaydık maça;




Volkan Demirel _ Gökhan - Bilica - Lugano - Carlos _ Emre - Baroni - Kazım - Andre _ Alex _ Güiza

Bu kadrodaki zayıf halkaları söyleyelim:
1) Carlos
2) Guiza

Oyuna baktığımızda ise beklediğimizden daha fazla zayıf halka gözümüze çarptı. İleride Hamburger içindeki halka soğanlar gibi yatan Guiza mı dersin, maç boyunca soldan bir elin parmaklarını geçmeyen orta sayımız mı dersin..
Guiza'nın top tutma becerisinin sıfır olduğu bu maçta arkasından gelen oyuncuların daha fazla efor sarfetmelerine mi yanalım, yoksa Kral Semih'in yedek kulübesinde olmasına mı ?

Sol tarafta Carlos bu maçta ileri çıksada ortaya doğru çıkardığı topların neredeyse hepsini rakibe attı. İkinci yarıda çektiği şutu kaleci çelmese güzel bir gol atacaktı, bunun dışında pek varlık gösteremedi..
Carlos'un önünde Andre ile çıktık ama, Andre'yi gören beri gelsin.. Zaten sol taraftaki durgunluk yüzünden içeri girerek oynadı fakat yine de vasat bir maç çıkardı. Önemli bir pozisyonun içindeydi 2. yarı fakat yanlış tarafta. Uzaklaştırmak istediği top Nkufo'ya gitti ve 2. golü yedik..

Sağ geride son
13 günde 4. maçına çıkan GG vardı. Yorgundu belki ama bunu ileride göstermedi tek sorunu defans yaparken yaşadı ona da eyvallah demek gerekiyor. Fenerbahce'nin en iyi futbolcusu an itibariyle. Ama ona da nazar değdi. Sakatlandığı bir pozisyon sonrası oyun dışındayken hem golü yedik hem de ödem tespit edildi omuzunda. İBB maçında oynayamacak olması aklımıza Bekir'in orada oynama ihtimalini doğuruyor ki eğer oynarsa sağ kanadın hücum gücüde bitecek..



Bu takımın yedek kulübesi 
rotasyon için kuruldu, fakat rotasyonu gören var mı ?
Gökhan Gönül'ün alternatifi olmasa da Kazım'ın olduğu yerde Mehmet Topuz ile maça başlanabilirdi.
Guiza yerine Semih, Carlos yerine önde Özer arkada Andre olabilirdi.
Bunları sayabiliyorum sadece çünkü taktiğin değişmesi imkansız gibi.
Bu takım her türlü taktik ve oyuncu ile oyun oynar. Dün 2. yarıda bir anlamda istediğimiz oldu. Carlos çıktı Topuz girdi Andre beke çekildi.. Ama artık bunu bu dakikaya kadar bırakmamak gerekiyor. Carlos'u bu yaşta hem lig hem Avrupa'da ilk 11 çıkarmak insafsızlıktır. Solda oynayabilitesi olan 3 adam yedek bekliyor. Uğur, Vederson, Özer. Toplamda solda oynayabilecek
5 oyuncumuz var biz bunlardan sadece 3'ünü kullandık. Üç tane dediğime bakmayın genelde sadece iki tanesini kullanıyoruz..

Maçın kırılma noktası 58'de Gökhan'ın ortasına Alex'in vurduğu kafanın auta gitmesinin ardından 63'de Ruiz'in sol ayağıyla vurduğu topun direğin dibinden auta gitmesidir.
Alex o golü atsa belkide çok değişik bir maç izleyecektik..

Oyuncuları tek tek değerlendirmek saçma olur çünkü takım halinde kötüydük..
Volkan dahi kötüydü ki ilk yediği gol gercekten çok talihsizdi..



Maç sonu Daum'un basın toplantısında Semih'i neden daha önce oyuna almadınız sorusuna verdiği 'Daha önce ihtiyaç yoktu, maç istediğimiz gibi gidiyordu. Twente golleri bulduktan sonra zaten değişiklikleri yaptık' demesi herhalde taktiksel düşünceyi özetliyordu..

Twente takımı fizik gücüne baktığımızda çok iyi bir takım. Bunu teknikleriyle birleştirip tek paslarla çok iyi geldiler. Kendi evimizde 3 puanı bıraktık. Bu sene ilk kez bir resmi maçta yenildik.
İBB maçı öncesinde bunu unutup artık gruptan çıkmaya konsantre olmalıyız..

Son olarak attığı gol boşa gitsede o golde bize büyük sevinç yaşattığı için Mehmet Topuza teşekkür ediyorum..
Bir teşekkürümde 6 gün önce yazdığım '
zımba gibi şutlarını bekliyoruz
' cümlesi karşısında attığı gole gelsin..

Highlights


18 Eylül 2009

Emre ÖZTÜRK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder